Välkommen till nyhetssidan

Se videor och läs nyheter och artiklar för mer information och olika perspektiv om fertilitet och fertilitetsbevarande alternativ för kvinnor.

Filmer

Varför välja äggfrysning
Varför sjunker kvinnans fertilitet i takt med åldern?
Hur fungerar äggfrysning?
Se alla filmer

Nyheter och artiklar

Dela din berättelse om familjebildning
Dela din berättelse om familjebildning
Tankar om att skaffa barn ser olika ut. Ett sätt att öka medvetenheten om fertilitet, möjligheten att skaffa barn är att våga prata om sina framtidsdrömmar och erfarenheter. Blev det som du tänkt dig eller tog livet en annan väg?
Fertilitet i fokus på Nyhetsmorgon
Fertilitet i fokus på Nyhetsmorgon
Att skaffa barn är för många ett stort beslut. När är det rätt timing och hur länge kan du vänta? Barnmorskan Emma Karling Widsell och fertilitetsläkaren Carolina Tristen reder ut hur kvinnokroppen och kvinnlig fertilitet fungerar i Nyhetsmorgon. 
Fokus på äggfrysning i IVF-podden
Fokus på äggfrysning i IVF-podden
Hur går det egentligen till att frysa sina ägg? Vem kan frysa sina ägg? Och när ska man egentligen frysa äggen för störst möjlighet att bli gravid? Det är några frågor som besvaras i avsnitt 69 av IVF-podden.
Fler väntar med att bli mamma
Fler väntar med att bli mamma
Det föds allt färre barn i Sverige - och coronapandemin tros minska barnafödandet ännu mer. Längtar man efter att bilda familj bör man inte avvakta i hopp om en bättre tidpunkt, enligt Margareta Kitlinski, överläkare inom reproduktionsmedicin på Skånes Universitetssjukhus.
Se alla nyheter och artiklar

Övrig information